Видяна 76 пъти

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ОБЩИНА САНДАНСКИ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНИЯ ЛИЧНО-ОТБОРЕН ШАМПИОНАТ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ!

За първи път  в община Сандански ще се проведе Държавен лично-отборен шампионат по колоездене за юноши младша възраст и девойки старша възраст. Надпреварата се организира от община Сандански и Българска федерация  колоездене.

Старт на шампионата ще бъде даден на 12 юни /събота/, от 16:00 ч. пред сградата на община Сандански с дисциплината бягане по часовник – девойки старша възраст и юноши младша възраст, които ще изминават едно и също трасе, с дължина 12 км.

Старт на втория колоездачен ден ще бъде даден на 13 юни /неделя/, точно в 09:30 ч. на пл. „България“ за дисциплината общ старт – девойки старша възраст и юноши младша възраст, които ще изминават едно и също трасе с дължина около 60 км. Трасето обхваща Сандански-Поленица-Джигурово –Ласкарево –Склаве-Спатово-Ново Делчево и обратно до Поленица /2 обиколки/. Финалът ще бъде на площад „България“, където в 12:15 ч. ще се състои награждаването на победителите.

Талантливите състезатели на България ще могат да покажат най-доброто от себе си и ще бъдат оценени от съдийска колегия. За община Сандански, която е „Европейски град на спорта за 2021 г“  провеждането на състезание от държавния лично – отборен шампионат по колоездене е привилегия и сигурен знак за утвърждаване и развитие на спорта.