Видяна 320 пъти

ЧЕТИРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗАВОЮВАХА КИБИ „СПАРТАК“ НА СВЕТОВНОТО В УНГАРИЯ

От 4-ти до 8-ми октомври 2017 г. в град  Егер, Унгария се проведе 25 – то издание на  World Shotokan Karate Championships и 25 – ти  Kohai World Cup. В състезанията участваха над 40 страни с повече от 1600 състезатели.

За разлика от много световни организации в Shotokan Karate – Do of United Nations /SKDUN/ има само една световна купа, която се отнася за ученическите технически степени в карате-до и едно световно първенство, на което се преборват майсторските и кандидат-майсторските степени.

В Световната кохай купа за ученически степени от 10-то до 4-то кю, Националният отбор по Шотокан Карате – До на България се класира на 2-ро място, а в Световното Първенство, от 3-то кю до 8-ми дан, се класира на 3-то място по брой спечелени медали. За поредна година българските каратеки  потвърдиха високото ниво на Шотокан Карате – До в България и накараха всички останали страни да се съобразяват с тях.

Клубът за Източни Бойни Изкуства „Спартак“, гр. Сандански участва и в двете световни първенства с 8 състезатели и един съдия – треньора на санданския клуб – Костадин Чепандов, като състезателите на клуба завоюваха 4 бронзови медала.

В 25-та Световна Кохай Купа, КИБИ „Спартак“ участва с 4 състезатели в рамките на Националния отбор по Шотокан Карате – До на България, като и четиримата представиха достойно санданската школа по карате-до.

Лидия Златкова завоюва бронзовия медал при децата (9-7кю) в състезателна дисциплина Санбон Кумите.

Татяна Стоянова също се окичи с бронз при миникадетите, категория -45 кг., в спортна дисциплина Кумите. Много добре се представиха и най-младите състезатели при децата – Матео Еммануил и Захара Сиракова.

В 25-то Световно Първенство по Шотокан Карате – До, КИБИ „Спартак“ също имаше 4 състезатели, като при кадети Димитър Михов се класира трети в спортна дисциплина Кумите, категория -55 кг., също така трета се класира и Атина Трендафилова при девойките в спортна дисциплина Кумите, категория -57 кг.

Васил Андонов се класира 4-ти при младежите в спортна дисциплина Ката, а 5-ти в отборните преборвания се класира Кристиян Гаврилов, като част от националния отбор в дисциплина Кумите микс отборно при младежите.