Видяна 213 пъти

УНИКАЛНИЯТ СПЕКТАКЪЛ НА НФА „БЪЛГАРЕ“ – „ПОСЛЕДНАТА НОЩ НА АПОСТОЛА“ ПРЕПЪЛНИ ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР НА САНДАНСКИ

Събитието премина под патронажа на кмета на община Сандански –Кирил Котев

Невероятен танцов спектакъл, пропит с чувство за национална принадлежност, представи Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ пред 1700 души в Летен театър, град Сандански.

Спектакълът  бе провокация към зрителя, даваща  му възможност да участва в процеса на създаване на традиции за национална памет. Чрез сценичното изкуство, чрез танца бе представен момент от националната ни история, който прикова вниманието на публиката. Момент, свързан с най-великия българин – Васил Левски, и произтичащите от темата послания, придобили съществено значение за българския патриотизъм, дух и християнска вяра.

Уникалната атмосфера на спектакъла обхвана всеки един зрител в Летен театър – град Сандански и го обвърза по специфичен начин, докосвайки се до историята ни.

„Последната нощ на Апостола” се превръща в потребност. Българската публика се нуждае от подобен духовен компас и доказателство за това бяха аплодисментите, които отекваха дълго след края на спектакъла.

Завладяващите актьорски превъплъщения на Димитър Селенски, когото зрителите  наблюдаваха в шест различни образа на съвременници  на Дякона, и емоциите от изключителната актьорска игра на невероятните млади танцьори на ансамбъла накараха публиката отново да съпреживее трагичните и величави моменти от националната ни история.