Видяна 303 пъти

СТАРТИРА XXII – ТО ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ В САНДАНСКИ

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира 22-рото издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ в ​​Летния театър на град Сандански. Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Летния театър.

Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански – Кирил Котев, който поздрави всички в препълнения Летен театър с Националния празник на България- 6 септември. „За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза още от сцената на Летния театър Кирил Котев.

Приветствие към организатори, участници и публика отправи и зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева, зам. – министъра на икономиката -Александър Манолев и Атанас Стоянов –Народен представител. Сред официалните гости бяха още Зорица Органджиева – зам.-кмет на община Сандански и Георги Трайков – зам.-кмет на община Сандански.

Вечерта, изпълнена с настроение започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и танцьори от Сърбия, Косово, Черна гора и др., които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

Днес, фестивалът продължава с изложба, работилници за рисуване с естествени материали, сцена за традиционни изкуства и фестивална програма.