Видяна 2 111 пъти

Откриване на ТЕЛК комисия в град Сандански

Град Сандански ще има своя ТЕЛК комисия. Откриването й ще се състои в понеделник, 5-ти Август от 10:00 часа на централния вход на МБАЛ „Югозападна Болница“.
Ще присъстват кметът на Община Сандански – Кирил Котев, лекари и пациенти. Към тях могат да се присъединят и всички граждани, които имат интерес.
Община Сандански очаква бъдещия ТЕЛК да улесни пациентите с увреждания. До този момент те трябваше да пътуват до Благоевград, за да бъдат прегледани. Сега решенията за гражданите ще излизат по-бързо, а самите те ще пестят време и средства по време на посещенията.
Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК), извършва експертиза на трайно намалена работоспособност на деца и възрастни. Осъществява трудоустрояване на лица с 50% и над 50% трайно намалена работоспособност и определя характера на заболяванията.
Центърът ще се намира на централния вход на МБАЛ „Югозападна Болница“. За повече информация, гражданите могат да се обадят на телефон 0882 252 282 или да посетят уеб сайта на болницата:  http://mbalsandanski.com/