Видяна 152 пъти

Община Сандански с искане до Министерство на здравеопазването за официалните резултати от проверката за ваксинирането в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД

През изминалата седмица, на 8 и 9 януари, ваксинационният процес в община Сандански, предизвика сериозен обществен и медиен интерес.
Причината община Сандански да се въздържи от изразяване на позиция по случая до този момент, е назначената проверка от Министерството на здравеопазването.
След проведения брифинг на Националния оперативен щаб днес, стана ясно, че проверката е приключила, с констатирани нарушения на реда за ваксиниране.
След публично оповестената информация на брифинга от Министъра на здравеопазването, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, съвместно с кметовете на общините Петрич, Струмяни и Кресна, незабавно изпратиха официално искане до Министерство на здравеопазването и Агенция за медицински надзор, с искане да бъде предоставена цялостната информация от проверката. Четирите общини са принципали, с дялово участие в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.
След получаване на документацията ще бъдат предприети съответните адекватни действия.