Видяна 1 926 пъти

Община Сандански посрещна своите „Мениджъри за един ден”

Общинска администрация гр. Сандански стана домакин на учениците от ЗПГ „Климент Тимирязев” гр. Сандански и се включи в световната инициатива, провеждаща се в над 100 страни  „Мениджър за един ден”. Тринадесетте бъдещи мениджъри бяха посрещнати от кмета на община Сандански г-н Андон Тотев, който им връчи надлежно подписани и подпечатани договори за обучение в рамките на Националната инициатива „Мениджър за един ден”.

Според предварителната регистрация на бъдещите мениджъри и техните интереси община Сандански оформи четири работни групи с различни целеви задачи, свързани с техните мениджърски умения и работа в екип. При своите презентации учениците показаха изключителна креативност, умения да боравят с мениджърски инструменти и иновативни подходи. Екипът на Николай Милюков, Кристиан Фотев и Александър Мутафчиев показаха изключителни IT умения и подходи като в 7 минутен клип чрез серия интервюта направиха рекламна видео презентация на Сандански, с което показаха, че умеят добре да подбират материалите и ресурсите за създаването на една реклама. Вероника Вичева и Симона Стоилова подготвиха симулативно интервю за работа, с което  убедиха своите домакини – общинска администрация гр. Сандански, че са подготвени за бъдещи бизнес-комуникативни отношения и бъдещо кандидатстване за работа.

                Виолета Граматикова, Десислава Шемкова и Теменужка Траянова за целите на всяка публична администрация, фирма или институция създадоха анкета за своето училище за проучване на обществените нагласи към ЗПГ „Климент Тимирязев”. Анкетата бе изключително точна, кратка и с ясна цел, а крайният резултат бе повече от задоволителен, тъй като се оказа, че 100 % от анкетираните са доволни от дисциплината, учебния план и училището като цяло.

Последният екип  в състав Елена Чаева, Ася Кръстева, Борислава Вакъвчиева и Зорница Манчева изготвиха примерен бюджет и план – сметка за провеждането на 24 май. Бъдещите мениджъри показаха креативност и умения при работа с цифри. Определиха три мероприятия за деня 24 май и като добри мениджъри посочиха по-голямата част от сумата да се поема от общината.

Наистина „мениджърският” ден бе изключително емоционален и за домакините и за учениците, които дори имаха възможност за кратко да присъстват на сесия на Общинския съвет и да се запознаят от близо с работата на Дирекцията, занимаваща се с евро проектите на общината.

В края на деня секретарят на общината Лидия Матеева в присъствието на техният директор Емил Терзийски удостои всички участници с ръководители г-н Стоилов и г-жа Анталавичева със Сертификати за участие в Националната инициатива „Мениджър за един ден” 2013 г.

 

IMG_2488

 

IMG_2499