Видяна 211 пъти

ОБЩИНА КРЕСНА С ПРИЗИВ ЗА ПОДКРЕПА СЛЕД ШЕСТДНЕВНИЯ ПОЖАР

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на щетите от пожара, който избухна на 24 август край село Мечкул.

По този повод Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни физически и юридически лица, като ги моли за дарения – парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопански постройки в засегнатите от пожара села.

Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост /одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки/.

Пожарът е нанесъл огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в община Кресна е създадена организация за складиране на дарения – концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

В случай, че решите да подкрепите финансово, банковата сметка, на която се набират парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите е:

ОБЩИНА КРЕСНА
Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград

IBAN BG08IABG7488401242700

BIC IABGBGSF

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ

Нека бъдем съпричастни и помогнем с каквото можем!