Видяна 222 пъти

Всички училища в Община Сандански посрещат първия учебен ден с трепет и вълнение

305 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път тази година

 

Всички училища на територията на Община Сандански ще отворят врати за своите ученици на 15 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки и разпоредби на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Тази година, въпреки пандемията и трудностите във всички сфери, училищата на територията на Община Сандански, директори, учители, ученици и родители се адаптираха успешно към наложените промени и дистанционното обучение. Изпитанията на времето засилиха  необходимостта от личната среща и затова всички очакват с нетърпение прекрачването на училищни праг.

Броят на учениците в община Сандански през учебната 2020 – 2021 г. е 4028, което е с 44 повече от предходната. От тях 305 са първокласници. Всички директори са организирали нормалното протичане на учебния процес, при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно насоките за избягване струпването на ученици, осигуряване на дезинфекционни препарати и готовност за дистанционно електронно обучение ако е наложително.

Пожелаваме здраве и успешна учебна 2020-2021 г.